Des de fa temps les plataformes veinals Raval Rebel i Negrita Feminista han observat que a les seves assamblees les dones són majoria. Asseguren que elles tenen més problemes per accedir a l’habitatge perquè, entre d’altres motius, tenen sous més baixos, fills al seu càrrec en solitari o no gaudeixen de papers. La voluntat de visibilitzar aquesta realitat les ha portat a emprendre diferents accions emmarcades en la campanya “Llar per a totes”. Una d’aquestes iniciatives és un espectacle de titelles cosits per les integrants de les plataformes que es representarà en el marc del 8-M. També n’han escrit el guió. L’argument gira al voltant d’un desnonament amb protagonistes femenines i de com el suport de les entitats veïnals pot arribar a parar desnonaments.

El cas de la Khadija

Coneix bé aquesta realitat la Khadija, que va rebre gairebé fa dos anys una carta de desnonament per impagament del pis del Raval on viu amb la seva filla. Tot l’edifici està en molt mal estat i, veient que el propietari es negava a fer cap reforma, va deixar de pagar el lloguer. La plataforma veïnal Raval Rebel, va aconseguir aturar tres vegades el llançament d’aquesta dona. Ara, l’Ajuntament fa de mediador amb la propietat, que ha accedit a arreglar la finca i fins i tot a cobrar un lloguer social a la Khadija. Avui es reuneix amb dones d’aquesta associació i d’altres de la Negreta Feminista per assajar un espectacle de titelles que faran pel 8-M. Els han cosit a mà i també n’han escrit el guió. El text vol denunciar la major dificultat de les dones per accedir a l’habitatge.

Demanda a les institucions

Anna Moreno, membre de Raval Rebel i Negrita Feminista assegura que no hi ha estudis segregats per sexes que demostrin una major dificultat per part de les dones per accedir a l’habitatge. Per això demana que “les institucions es posin les piles” per tal d’aconseguir aquesta informació i facin polítiques públiques en aquest sentit.