L’arrencada de la campanya de Nadal i el Black Friday no ha fet revifar, encara, les compres als comerços. El primer diumenge de botigues obertes, la major part dels establiments de l’eix comercial de Sant Antoni no han aixecat la persiana. L’excepció han estat els comerciants dels Encants del Mercat de Sant Antoni i alguns establiments del perímetre. El balanç que n’han fet, però és negatiu. Afirmen que l’obertura en diumenge no els surt a compte, perquè la clientela habitual hi va entre setmana: perden vida familiar i les vendes no són prou altes.

Empesos pel Black Friday, alguns han fet promocions, però expliquen que no els compensa fer grans descomptes, perquè els preus que tenen al mercat ja són molt ajustats. L’únic producte que té una sortida assegurada aquests dies són els pijames: n’ha pujat l’interès.

A dos carrers del mercat, el panorama ha estat completament diferent. A partir de les 12 h, trobar una taula en una terrassa al carrer del Parlament s’ha convertit en tota una odissea. Totes les taules ocupades, i, tan bon punt un grup de persones s’aixecava de les cadires, en pocs segons ja tenien ocupants. “Hem hagut de caminar una estona, finalment hem trobat lloc”, explicava una veïna del barri que havia quedat amb uns amics. Uns metres més enllà, dues noies s’acaben de retrobar i s’abracen però “no sabem si podrem seure enlloc”. Els interiors dels bars i restaurants també tenien l’aforament del 30 % complet durant aquest primer diumenge d’obertura.