El desnonament d’un pis al Raval, aquest dijous al matí, ha provocat moments de tensió entre els Mossos d’Esquadra i diversos activistes que s’havien concentrat per evitar el llançament, al número 13 del carrer de la Riereta. Tot i això, finalment, no han pogut impedir que s’executés el desnonament.

En total, s’hi han desplaçat una desena de furgons de la policia catalana. Segons els col·lectius en defensa del dret a l’habitatge, a l’edifici hi vivia un grup de joves sense recursos que no tenen una altra alternativa d’habitatge i que abans vivien al carrer. Lamenten que se’ls hagi fet fora en plena pandèmia del coronavirus i també mentre dura l‘onada de fred.

Els veïns asseguren que aquest habitatge abans era un narcopís. Des dels diversos col·lectius també destaquen que no s’està tenint en compte el decret estatal que es va aprovar al desembre per impedir desnonaments durant la crisi sanitària.

Denuncien les condicions d’habitatge al barri

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval també destaquen que la situació dels veïns del Raval és cada cop més precària. Denuncien que a diverses zones del Raval fa mesos que pateixen talls de llum recurrents i que fa una setmana hi va haver un incendi en un edifici del carrer d’en Robadors que segons va explicar la Guàrdia Urbana a betevé, es va originar als comptadors de la llum.