La presència de la Brimo dels Mossos d’Esquadra ha donat peu a moments de certa tensió durant el desnonament d’una dona que vivia en un pis al número 32 del carrer del Rector Bruguera, a la Barceloneta. Més d’una desena de persones, convocades per les entitats en defensa de l’habitatge, s’han concentrat a les portes de l’edifici i s’han assegut al terra per mirar d’impedir el llançament. Finalment, però, després d’encapsular-los, els agents policials els han pogut retirar i el desnonament s’ha executat sense incidents remarcables.

Des de fa sis mesos, en aquest pis hi vivia la Fairouz. Segons el Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta, la dona hi va entrar, amb l’ajuda veïnal, per posar fi a l’activitat com a “pis turístic il·legal” per part de l’antic llogater. L’entitat assegura que aquest el tenia llogat de dilluns a divendres a un altre inquilí, però els caps de setmana el feia fora per poder oferir-lo a turistes i treure’n més diners.

Així mateix, el Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta afirma que havien presentat un informe de vulnerabilitat, tot i que ha estat rebutjat per les autoritats judicials. A més, es queixen que els serveis socials no han intervingut per mirar de trobar una solució a la situació de la Fairouz.

Aquest no és l’únic desnonament previst aquest dilluns a Ciutat Vella. La mobilització veïnal ha aconseguit ajornar 10 dies el llançament d’una família del Raval, que viu en un immoble que anteriorment era un narcopís.

La propietat fa prop de 2 anys que no cobra el lloguer

La propietària del pis, Assumpció Ferrer, ha explicat a betevé que ella no tenia constància que es feia servir pel lloguer turístic. Assegura, però, que fa prop de dos anys que no cobra, des que l’últim llogater va deixar de pagar. Ferrer diu que tot i que aquest va tornar les claus, en va vendre d’altres i que el pis ha estat ocupat diverses vegades. També denuncia que té un deute llum de més de 1.400 euros. L’Assumpció Ferrer va heredar el pis del seu pare i porta tota la vida treballant de peixetera al barri.