Els sindicats del telemàrqueting han organitzat un calendari de mobilitzacions amb l’objectiu de pressionar la patronal perquè inclogui una millora de les condicions dels treballadors en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Per això han convocat una concentració aquest dijous al migdia a la plaça de Sant Jaume. En cas que no s’avanci cap a un acord en els dies següents, preveuen fer aturades parcials de dues hores per torn els dies 22 i 29 de setembre, i una jornada de vaga de 24 hores durant tot el dia 6 d’octubre.

Un sector femení i a temps parcial

El del telemàrqueting o “contact center” és un sector que ocupa sobretot dones (són un 70 % de les 70.000 persones que hi treballen a tot Espanya), amb contractes a temps parcial en tres de cada quatre casos. Com a conseqüència, els salaris més habituals es mouen a l’entorn dels 750 euros nets mensuals. Els sindicats denuncien que la situació dels treballadors ja és massa precària i acusen l’empresa de voler modificar el conveni col·lectiu a la baixa.

Els representants sindicals exigeixen a l’empresa que augmenti el poder adquisitiu dels treballadors, amb més jornades completes, més contractes indefinits i una millora en l’adjudicació de torns i horaris per facilitar la conciliació de les vides laboral i familiar.