(ACN) Telefónica ha venut la històrica seu del Portal de l’Àngel a la cantonada amb la plaça de Catalunya. Segons ha avançat TV3 l’operació es va fer “fa uns mesos” per valor d’uns 100 milions d’euros i el comprador és l’empresari basc Daniel Maté, una de les grans fortunes espanyoles. De fet, figura en el 13è lloc de la llista Forbes dels més rics de l’estat.

La companyia de telecomunicacions ja va anunciar el mes de març la intenció de desprendre’s de l’edifici i l’operació s’ha fet en la més absoluta confidencialitat, en una subhasta restringida per part de l’operadora sense la mediació de consultores immobiliàries. No obstant això, fonts de Telefónica han assegurat que continuaran ocupant l’edifici, “però ara en règim de lloguer”.

Als baixos i al primer pis, la multinacional de telecomunicacions hi té un centre i una botiga —el Movistar Centre— i en els altres pisos disposa d’oficines. Els mateixos baixos van acollir durant un temps la fundació Mobile World Capital. El mateix Daniel Maté ja va comprar l’any 2016 a Telefónica una cartera de quatre edificis (a Madrid, Santander i Barcelona, a més d’altres actius a Saragossa) per uns 50 milions d’euros.

En tots els casos, el multimilionari basc en va canviar l’ús d’oficines a residencial per obtenir rendibilitat per lloguer. L’immoble de Telefónica a Barcelona s’ubicava en un solar de 2.555 metres quadrats al passeig de Valldaura, 66-74. La qualificació urbanística permetia reconvertir-ho en un edifici d’habitatges amb zones comunes i comerços a la planta baixa.