La Taula Sindical de Catalunya, que inclou la CGT, IAC, Solidaritat Obrera i COSentre d’altres, es manifesta aquest 1 de maig. Reivindiquen una pujada generalitzada dels salaris i de les pensions per arribar als nivells de la inflació, que, expliquen, aquest darrer mes ha estat del 9,8 %. La mobilització reivindicativa del Dia del Treball, que ha reunit al voltant d’un miler de persones, ha començat als Jardins de les Tres Xemeneies i ha marxat pel centre de Barcelona. 

La protesta ha fet tallar carrers del centre com l’avinguda de les Drassanes, la rambla del Raval, el carrer de Ferran, la plaça de Sant Jaume i la via Laietana per arribar a la plaça d’Antoni Maura, davant de l’edifici de Foment del Treball.

Distanciament entre sindicats alternatius i majoritaris

En un manifest conjunt, els sindicats han exigit “derogar les reformes laborals del 2010 i 2012 i no pas maquillar-les”, ja que consideren insuficients els canvis recents. Els sindicats alternatius acusen la UGT i CCOO de no estar suficientment al costat dels treballadors i de ser, consideren, “còmplices de les empreses”. També insisteixen que aquest 1 de maig “ha de ser el d’inici d’un combat pels nostres drets, els de les treballadores i treballadors, les persones migrants, les dones, els sensesostre, les pensionistes i la gran majoria de la població”.

A les portes de la seu del sindicat UGT s’han viscut alguns moments de tensió quan alguns membres del sindicat majoritari s’han apropat al gruix de la manifestació de la Taula Sindical.