Gràcia té una nova proposta gastronòmica, el Tasta Gràcia, al carrer del Torrent de l’Olla, 155. Es tracta d’un projecte del gracienc Sergi Font, una persona molt coneguda de la festa major del carrer de Verdi. Ara, ha deixat la feina per obrir-se pas en la restauració recuperant sabors de la Vila.

Una amanida russa de fa 20 anys

20 anys després es pot tornar a menjar la Filomena, una ensalada russa que es feia a l’antiga taverna Filomena del carrer de Verdi a la cantonada amb el carrer del Robí. No és una ensalada típica, ja que porta allioli i s’ha convertit en el plat estrella del nou projecte de Sergi Font, el Tasta Gràcia. Font explica que va parlar amb la filla de la Filomena, que “ens en va donar la recepta, ens va explicar com era i és un tema sentimental”.

Ha vingut molta gent dient-me: ‘L’heu clavat, és igual que fa 20 anys’, imagina’t recordar un plat de fa 20 anys i que en boca et recordi aquells moments”
Sergi Font, Tasta Gràcia
Ensalada Filomena

Recuperar els sabors de Gràcia

Font és gracienc de tota la vida i és conegut per ser el president de la comissió de festes del carrer de Verdi del Mig des de fa més de 20 anys. Amb l’inici de la pandèmia i després de tres mesos aturat va decidir iniciar un projecte que ja tenia al cap. Va deixar la grua que conduïa per posar-se darrere els fogons. Amb el Tasta Gràcia espera recuperar l’essència de les antigues tasques gracienques. “Hi ha musclos, el tema d’anxoves, una bona anxova, jo de petit recordo aquell gust que tenien… Hi havia moltes tasques aquí a Gràcia, això s’ha perdut, és aquesta cosa que volem una mica recuperar”, apunta.

Sergi Font a la cuina del Tasta Gràcia

Un negoci de quilòmetre zero

El mateix local de Torrent de l’Olla té història, ja que havia acollit el mític Pizza Ràpid. Ara el local és divers amb propostes variades, no és només una taverna, és una rostisseria, una xarcuteria, per a càterings, fer degustació, i hi ha menjar per endur-se. Font diu que comprenen un públic molt ampli i volen cuidar la Vila, ja que són un negoci de proximitat i espera donar sabor i olor a la Gràcia de sempre.