Els treballadors públics de les biblioteques continuen mobilitzats per aconseguir millores laborals. L’última acció ha estat la tancada d’una trentena de persones de biblioteques a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert aquest dilluns al vespre i una desena hi han passat la nit. Aquest dimarts al matí la biblioteca ha recuperat la normalitat i el col·lectiu de treballadors ha donat per finalitzada la protesta. Està previst que l’equipament reobri a les 10 h amb normalitat.

La tancada, que s’ha anomenat “Nit de lectura”, s’ha fet després que s’hagi ajornat la tercera aturada parcial del servei, prevista per a aquest dilluns, els protestants han decidit canviar d’estratègia per exigir millores laborals. La principal reivindicació és augmentar la plantilla un 15 %, cosa que suposaria la incorporació d’uns 40 treballadors més. Per tal d’aconseguir aquestes millores laborals esperen negociar amb el nou govern municipal.

El col·lectiu de bibliotecaris públics denuncien el seu malestar amb la gestió de Biblioteques de Barcelona. Consideren que les condicions laborals han empitjorat perquè no s’està treballant en l’aplicació i el desenvolupament del conveni col·lectiu.