El gerent del negoci, Bernat Fàbregues, apunta la crisi del sector com a causa del tancament: “Quan una empresa entra en el quart any de pèrdues, no es pot continuar amb el negoci”. Fàbregues argumenta que ha decidit tancar ara per no arribar a una situació d’insolvència, “per poder liquidar els treballadors, els proveïdors i els bancs”.

Explica que també s’han avançat a un possible canvi en les condicions del lloguer d’aquí a sis anys, quan se’ls acaba el contracte. Tot i que no ha confirmat quin negoci prendrà el relleu al local, Bernat Fàbregues ha reconegut que “només hi poden subsistir els grans”. Alguns dels treballadors acomiadats donen per fet que qui ocuparà el local, que dóna a l’avinguda del Portal de l’Àngel i al carrer del Duc, serà Mango per ampliar la botiga que té just al costat.

A partir d’ara, La Formiga d’Or només estarà present al claustre de la Catedral, encarada específicament al llibre religiós i al turisme.

Amb 130 anys d’història a les prestatgeries, La Formiga d’Or és la segona llibreria més antiga de la ciutat. El seu tret més distintiu ha estat sempre la col·lecció d’obres religioses, tot i que amb els anys ha ampliat l’estoc amb temàtiques ben diverses, des de novel·les fins a llibres de cuina i d’art, passant per guies de viatge i un ampli espai dedicat als lectors més petits.