El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, considera que el jutge “posa ordre on l’Ajuntament no n’havia posat” i obre la porta a revisar altres casos com el de la rambla del Poblenou.

En la interlocutòria, el jutge reconeix que, per un bar o un restaurant, “retirar la terrassa és un dany que pot provocar prejudicis d’impossible o de difícil reparació”. La decisió, que és temporal mentre duri el procés judicial, afecta tots els restauradors de l’entorn del temple. Per tant, els titulars dels nou establiments que havien rebut notificacions municipals d’extinció de llicències i havien retirar les terrasses, les poden tornar a col·locar.

Des de l’Ajuntament  expliquen que, de moment, no tenen constància de la nova ordre judicial i assenyalen que estan treballant en diverses direccions per ordenar l’entorn de la Sagrada Família, una àrea amb molta massificació turística: una de les línies és, precisament, l’ordenació de les terrasses i, darrerament, també s’ha apostat pel tall de carrers.

Fonts municipals també han explicat que el govern està revisant les ordenances sobre terrasses en el marc d’un pacte amb el gremi i valora la possibilitat d’aplicar futurs canvis.

Els restauradors, satisfets amb la decisió judicial

Els responsables dels nou restaurants que havien quedat, des del dilluns 8 de gener, sense terrassa s’han mostrat molt satisfets amb la decisió del jutge de suspendre cautelarment l’aplicació de l’ordenança. Santi Vinyes, el propietari del restaurant Trabucaire, ha assegurat a betevé que, sense terrassa, molt possiblement hauria hagut d’acomiadar “la meitat de la plantilla”. Joan Carles Abella, un dels responsables del bar Giralt ha assegurat que en només una setmana sense terrassa “els ingressos han disminuït en un 40 % comparant-los amb el mateix període de l’any passat”. En el cas del seu establiment, explica, la terrassa és clau perquè tenen més taules fora que a dins.