Mercat Encants
Foto: Antonio Lajusticia

La tradicional subhasta del Mercat dels Encants torna a fer-se a la plaça de la planta baixa, com abans de la pandèmia. Aquest sistema de venda pública ha recuperat l’espai original fa uns dies, després de més de dos anys fent-se a porta tancada a la sala polivalent del mercat. A banda de tornar a la plaça, la subhasta també torna a ser accessible per a tothom i ja no hi ha limitacions d’aforament.

Després del tancament obligat pel confinament durant els primers mesos de la covid, els Encants van reobrir el 5 de juny del 2020 amb algunes parades tancades i sense la subhasta. A finals d’aquell mes, però, el mercat va recuperar aquesta activitat, tot i que a dins d’una sala a porta tancada i amb una limitació d’aforament, que al principi només permetia l’accés de 70 persones. A més, es van establir 13 espais d’exposició i els lots es van separar amb mampares per garantir la distància de seguretat entre venedors i compradors.

Els Encants recuperen el “caliu”

Pel president de l’Associació de Venedors dels Encants, Josep Nebot, fer la subhasta a la plaça permet “recuperar el caliu d’aquesta singular activitat” del mercat. La subhasta del Mercat dels Encants es fa tots els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes, de 7.45 a 9.30 h, i està oberta a tot el públic.