La subhasta dels Encants Vells ha tornat a la plaça de la planta baixa del recinte i recupera el caliu de sempre. D’aquesta manera, l’activitat més singular de la Fira de Bellcaire reprèn el format habitual d’abans de la covid i s’obre de nou a tothom. Els Encants Vells és l’únic mercat d’Europa que encara conserva aquesta pràctica ancestral.

La subhasta: tots els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes

El canvi arriba després de més de dos anys de restriccions per la pandèmia en què la subhasta s’ha hagut de celebrar a porta tancada a la sala polivalent del mercat. A més, durant tota aquest temps hi havia restriccions d’aforament, que ara també han desaparegut.

La subhasta dels Encants Vells se celebra tots els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 7.45 a 9 h. Tots els dies se subhasten 39 lots. Alguns provenen de pisos que s’han buidat i contenen tot tipus d’objectes i antiguitats, però també n’hi ha que inclouen productes nous per estrenar.

subhasta mercat encants

Dos anys de restriccions per la covid

Després del tancament obligat pel confinament durant els primers mesos de la covid, els Encants van reobrir el 5 de juny del 2020 amb algunes parades tancades i sense la subhasta. A finals d’aquell mes, però, el mercat va recuperar aquesta activitat, tot i que a dins d’una sala a porta tancada i amb una limitació d’aforament, que al principi només permetia l’accés de 70 persones. A més, es van establir 13 espais d’exposició i els lots es van separar amb mampares per garantir la distància de seguretat entre venedors i compradors.