Les start-ups barcelonines presents a l’ISE, la fira de l’audiovisual més important, es troben reunides sota el paraigües de Barcelona Activa. Gràcies a aquest aparador privilegiat els és més fàcil poder fer contactes internacionals. Aquestes petites empreses coincideixen a apuntar que gràcies a que la fira es fa a Barcelona poden mostrar-se al món, cosa que no podrien fer, per raons econòmiques, si aquest esdeveniment se celebrés en alguna altra ciutat.

Experiències immersives que curen

Entre les empreses de la ciutat que estan aprofitant la seva presència a l’ISE per fer contactes, trobem a Broomx. Gràcies a un innovador projector poden transformar, mitjançant la realitat immersiva, una avorrida habitació o sala d’hospital en un espai més amable i relaxat.

Si tens dolor crònic o una ansietat molt elevada, d’alguna manera es redueix.”
Ignasi Capella, cofundador Broomx

Ignasi Capella, el cofundador de Broomx destaca les seves bondats. “Creem continguts que ajuden de manera molt ràpida i efectiva a relaxar-te. Amb paisatges naturals, amb platges paradisíaques o bé amb figures o mandales que t’abstreuen. Per exemple si tens dolor crònic o una ansietat molt elevada, d’alguna manera es redueix.”  

La realitat immersiva de Broomx

Realitat virtual dissenyada per a grups

L’empresa Univrse també destaca la importància d’estar a l’ISE. Frederic Sanz, el seu cap d’operacions, ho explica així, “som una start-up, nascuda a Barcelona, treballem a Poblenou i és una oportunitat per presentar la nostra tecnologia i fer contactes comercials amb gent molt interessant d’arreu del món.”

Oferim una solució perquè ara museus, institucions culturals, però també empreses, puguin aprofitar tot el potencial de la realitat virtual multiusuari.”
Frederic Sanz, cap operacions Univrse

Univrse es dedica a crear experiències del Metavers i de realitat virtual especialment pensades per a grups nombrosos de persones. De fet estan darrera de l’experiència que es va poder veure a l’DEAL del Poblenou sobre Dalí.

Un grup gaudint de la realitat virtual de Univrse

Sanz insisteix que la seva empresa ofereix una oportunitat única per gaudir d’una tecnologia que encara no està a l’abast dels usuaris domèstics. “La gent no té ulleres encara a casa seva per accedir a aquest Metavers i nosaltres oferim una solució perquè ara museus, institucions culturals, però també empreses, puguin aprofitar tot el potencial de la realitat virtual multiusuari.”