Joan Carles Gallego creu que l’economia espanyola, i també la catalana, comença a millorar, però destaca la contraposició entre les exportacions i la demanda interna. Si, per una banda, les exportacions “funcionen”; per l’altra, la demanda interna no sembla “agafar embranzida”.

Segons el secretari general, les pujades salarials que s’haurien de produir, s’han d’analitzar cas per cas perquè també s’ha de garantir la “viabilitat de les empreses”. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, Gallego ha dit que “no estem en els moments que els sindicats plantejaven un determinat increment salarial per a tothom”.

Pel que fa al sector públic, Gallego ha criticat que la negociació col·lectiva ha desaparegut des de 2011, perquè “amb aquest govern no hi ha espai de negociació col·lectiva”. El sindicalista no dóna per perduda la paga extra d’aquest any i confia en el resultat de les intervencions que CCOO ha fet davant l’OIT i el Tribunal d’Estrasburg contra el Govern, en què denuncien que l’executiu català no compleix amb els fonaments de la negociació col·lectiva.