De l’1 al 30 de desembre, les botigues adherides als eixos comercials de Barcelona Comerç obsequiaran els seus clients amb butlletes per participar en el sorteig de 1.500 euros per gastar en el comerç del barri. En total s’han invertit 33.000 euros per cobrir les botigues dels 22 eixos comercials que formen part d’aquesta entitat. L’objectiu és animar els consumidors a fer les seves compres de Nadal al comerç de proximitat.

Una botiga d'un centre comercial

Funcionament del sorteig

Per rebre una de les butlletes no hi haurà consum mínim. Simplement s’haurà de comprar algun producte a les botigues de barri adherides als eixos comercials de Barcelona Comerç. Les butlletes que coincideixin amb el primer premi de la Grossa de Cap d’Any seran les afortunades. Cada un dels 22 eixos comercials tindà un guanyador que s’emportarà un talonari amb 1.500 € per bescanviar en les compres que faci als comerços associats del seu barri. Qui guanyi tampoc no ha de fer una despesa mínima, encara que el val més petit serà de 5 € i els comerços no retornaran canvi. El màxim que podran gastar a cada botiga serà 150 €.

Continua la campanya del Bonus Consum de 10 euros

A l’octubre, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el Bonus Consum, una altra iniciativa per fomentar les compres al comerç de barri. Es tracta d’un val de 10 euros de descompte que es podrà fer servir en compres iguals o superiors a 20 euros en botigues, hotels i restaurants de Barcelona adherits a la iniciativa. El llançament del Bonus Consum coincideix amb l’estrena del bcnMarket, la plataforma de venda en línia per al petit comerç de la ciutat i la restauració.