Els principals sindicats catalans conviden a la mobilització l’1 de maig, dia de les reivindicacions dels drets dels treballadors. CCCO i UGT centraran les demandes en una ocupació estable, salaris justos i més drets socials. El Pacte Nacional pel Referèndum se suma a les manifestacions que recorreran el centre de la ciutat al migdia.

El proper dilluns, 1 de maig, el centre de Barcelona acollirà les tradicionals manifestacions coincidint amb el dia del treballador. El lema “Ocupació estable, salaris justos i més drets socials” centrarà la mobilització de CCOO i UGT, els principals sindicats, que sortiran de la plaça d’Urquinaona a les 11.30 h, i creuaran la via Laietana fins a arribar a la plaça de la Catedral, des d’on es llegirà un manifest.

El Pacte Nacional pel Referèndum també sortirà al carrer per sumar adhesions a favor del referèndum. L’acció forma part de la recollida massiva de signatures engegada amb èxit per Sant Jordi i que, com ja es va anunciar, culminarà el dia del Treball. L’entitat instal·larà dos punts fixos de recollida de signatures a Barcelona a la plaça de la Universitat i la plaça d’Urquinaona. Les dues parades estaran operatives des de primera hora del matí fins al migdia, coincidint amb les hores de gran mobilització al carrer.