200 persones han ocupat aquest dilluns a la tarda les oficines de l’empresa Azora, convocades pel Sindicat de Llogaters i Llogateres. L’acció volia denunciar l’augment desmesurat dels preus del lloguer de fins al 80 % que, segons l’entitat, aplica aquest fons d’inversió als inquilins que viuen als immobles de la seva propietat. L’ocupació ha estat cap a les 17 h a les oficines que l’empresa té al carrer de Pujades, 51, al Poblenou, tot i que els Mossos d’Esquadra han desallotjat els manifestants cap a les 19 h, segons han difós a través de Twitter.

El detonant de la protesta d’aquest dilluns ha estat el cas d’en José, un veí que viu de lloguer en un pis propietat d’Azora a Badalona. Segons ha explicat la coportaveu del sindicat Álex Francés, en José “havia de fer front a una pujada del lloguer del 80 %” i ha concretat que “avui havia de venir a signar un contracte de renovació del lloguer sense haver-lo vist abans“.

En aquest sentit, l’entitat denuncia que en aquesta situació també es troben unes 250 famílies de sis edificis que Azora gestiona, tant a Barcelona com a altres ciutats de l’àrea metropolitana. Destaquen que aquesta firma ha aplicat pujades de preus a persones que, segons Francés, “si pagaven 600 euros ara els en demanen 1.200, o a d’altres que pagaven 1.000 euros els en reclamen ara 1.800” mensuals.

Aquesta no ha estat l’única acció pro habitatge del dia, ja que al matí el Sindicat d’Habitatge del Raval també ha irromput —amb pots de fum— a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.