(ACN) El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que la direcció de l’empresa de motos elèctriques Silence i els comitès d’empresa de Nissan han arribat a un acord de matinada perquè el fabricant de motos i bateries elèctriques contracti “bona part” dels extreballadors de l’automobilística. Per Torrent, l’acord “permet desencallar” l’arribada de Silence a la Zona Franca –un “projecte clau”, ha dit- i hi “blinda l’ocupació” els propers anys. Així mateix, ha elogiat el paper dels membres de la mesa de reindustrialització de Nissan i s’ha mostrat convençut del retorn de l’activitat als antics terrenys de la marca nipona. “La notícia d’avui és una bona prova que acabarà amb èxit i aconseguirem mantenir l’activitat industrial i els llocs de treball”, ha afegit.

Precisament, aquest dimecres un centenar de treballadors de Nissan han protestat davant de la conselleria d’Empresa i Treball i després han anat fins a la seu de la Delegació del Govern de Catalunya per denunciar els retards en la reindustrialització per trobar un substitut al fabricant japonès, que va marxar de Catalunya a finals del 2021. Amb aquesta mobilització, la plantilla vol pressionar l’Administració perquè publiqui el concurs per trobar un operador logístic per a la Zona Franca.

CCOO, sobre el preacord: “És un inici, però no va per bon camí. Continuen els retards”

El secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha avisat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que l’entesa amb la marca -propietat d’Acciona- no significa que el procés estigui acabat del tot. “Sembla que el procés ja està acabat perquè hem tancat Silence. És un inici, però no va per bon camí. Continuen els retards”, ha lamentat.

Entre els 1.400 treballadors que cal reindustrialitzar hi ha “molt nerviosisme” perquè no s’estan complint els terminis pactats, que fixaven en el 30 de juny la data d’arrancada dels projectes, ha explicat Boiza.