(ACN) El CEO i fundador de Silence, Carlos Sotelo, ha afirmat aquest dijous que la marca preveu començar la fabricació de cotxes a la seva planta de la Zona Franca a principis del 2023. “Ja estem treballant amb les instal·lacions i crec que el mes que ve començarem a fer proves amb el muntatge de cotxes perquè a principis de l’any que ve puguem treure ja cotxes de la cadena de producció de Silence a la Zona Franca”, ha explicat a l’ACN en un acte de la marca amb Cepsa a Barcelona.

Silence, una filial d’Acciona, va demanar al juliol instal·lar-se a una part de les antigues instal·lacions de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, de 60.000 metres quadrats, després dels endarreriments continuats del procés de reindustrialització de la factoria, que va començar fa dos anys. Així doncs, l’empresa de motos i cotxes elèctrics no participa en el concurs per trobar un “operador logístic” que es quedi l’antiga fàbrica i la llogui a un fabricant, que encara està en marxa amb un únic candidat: el “hub” de descarbonització liderat per QEV.

L’objectiu de Silence és utilitzar les seves noves instal·lacions a Barcelona per fabricar a gran escala un petit vehicle elèctric amb bateries. Actualment la marca ja fabrica motocicletes recarregables a la seva planta de Sant Boi de Llobregat.