Aquest diumenge ha estat el segon en què no hi ha hagut llibres al Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni, ni tampoc còmics ni figures de col·lecció. Les restriccions del coronavirus vigents no permeten l’obertura de comerços no essencials els caps de setmana. Una mesura que ha afectat de ple paradistes que asseguren viure només d’aquestes vendes.

“No ens van avisar”

El malestar entre els venedors és més viu que mai, asseguren que són un espai segur perquè estan a l’aire lliure i tenen un dispositiu d’aforament ja aprovat pel Procicat. Tot i això, no tenen permesa l’obertura i alguns asseguren que els va agafar per sorpresa. “No van avisar i tot el gènere s’ha quedat a dins. Jo perquè tinc algunes coses al meu traster, sinó no podria vendre res”, ha assegurat el paradista Guillermo Iriondo.

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Prociat que permeti la reobertura del Mercat del Llibre. La regidora de comerç i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat a Twitter que ha enviat una carta en què sol·licita la reobertura del Mercat del Llibre, i també el Mercat dels Encants. “És un espai segur pel que fa a la covid-19”.

Amb tot, moltes parades han optat per oferir un servei de venda en línia. Al web del mercat dominical hi apareixen totes les parades amb les dades necessàries per fer aquest tipus de comanda. Algunes redirigeixen el comprador a un altre web o plataforma i d’altres, directament, permeten fer compres per WhatsApp i telèfon mòbil.