La Boqueria ha presentat el segell de qualitat BOQ que acredita als restaurants que elaboren el menjar amb productes frescos procedents d’aquest mercat. Es tracta d’una nova distinció que vol ser una carta de presentació de qualitat per als restaurants de Barcelona. De moment, ja hi ha una trentena d’establiments a la ciutat amb aquest distintiu. Entre els que ja tenen el segell hi ha Petit Comitè, la Bodega Sepúlveda, Ca l’Isidre i Direkte Boqueria, així com tots els restaurants ubicats a l’interior d’aquest emblemàtic mercat.

Per poder obtenir el segell BOQ s’han de complir els requisits establerts a les bases, entre els quals hi ha que el restaurant faci la compra de forma recurrent a la Boqueria i, com a mínim, en tres establiments diferents, dels 180 que hi ha.

segell mercat Boqueria restaurants
El segell de qualitat BOQ ja és present en una trentena de restaurants de Barcelona

Retornar als orígens de la Boqueria

La presentació del segell s’ha fet aquest dilluns al matí amb el gerent de la Boqueria, Òscar Ubide, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Jordi Mas, i el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle.

“El gran objectiu és tornar als orígens del mercat, quan la restauració de la ciutat venia assíduament a comprar”, ha destacat Mas durant l’acte. Pel gerent, “la Boqueria, la restauració i la ciutat de Barcelona han d’anar sempre de la mà”, i creu que cal saber comunicar que hi ha molts productes exòtics i singulars que “només trobem a la Boqueria”. Dit d’una altra manera, recuperar el vell eslògan: “El que no trobes a la Boqueria no ho trobes enlloc”.

En la mateixa línia, Batlle també ha fet “una crida a la restauració perquè continuï confiant en la Boqueria, promovent la gastronomia local amb productes de mercat”.

Comparteix a: