saló b-travel a la fira 2019

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha valorat positivament el fet que el 85 % dels esdeveniments de fires i congressos s’hagin ajornat fins passat l’estiu. Segons Budó, això permetrà recuperar a la tardor part de les pèrdues que està tenint el sector turístic per l’impacte del coronavirus.

Budó ha explicat que estan monitorant l’evolució del sector turístic i de la restauració per l’impacte de la covid-19, sobretot tenint en compte que la Setmana Santa es dona per perduda i hi ha incertesa per saber com acabarà la campanya d’estiu. Des d’aquest seguiment que estan fent el Departament d’Empresa i Coneixement i l’Agència Catalana de Turisme han constatat que les caigudes de reserves a escala internacional superen el 90 % i les reserves d’hotels per futures arribades són gairebé inexistents.

Budó ha recordat que a Catalunya el sector turístic representa el 12 % del PIB i el 14 % de l’ocupació. En aquest sentit, ha dit que des de la Generalitat caldrà actuar “amb rapidesa i flexibilitat” un cop es comenci a superar la situació actual d’emergència sanitària.

Ajuts de 2 milions d’euros pel turisme

Meritxell Budó ha recordat que la Generalitat ha activat recentment una línia d’ajuts de 2 milions d’euros destinats al sector turístic. L’import és d’un màxim de 2.500 euros per empresa i afectat i es vehiculen a través del Departament d’Empresa i Coneixement. Budó ha dit que aquests ajuts estan pensats per a empreses que tenen un accés més limitat a altres línies d’ajudes més generals.