botiga petards coronavirus

El compte enrere per a la revetlla de Sant Joan està en marxa i el sector pirotècnic està a punt per a la venda de petards. A partir d’aquest dimecres, 16 de juny, obriran a Barcelona la majoria de negocis dedicats a vendre’n. El sector preveu recuperar les vendes prepandèmia després de la davallada del Sant Joan del 2020, marcat per les restriccions, i celebren que el Procicat autoritzi la celebració de la revetlla i les festes majors.

El portaveu de les empreses de pirotècnia, Josep Maria Vilardell, estima que enguany s’assolirà de nou la facturació del 2019 amb aquesta campanya, és a dir, 17 milions d’euros.

Revetlla de Sant Joan 2021: on celebrar-la a Barcelona?

Canvi d’hàbits en el consum d’aquests articles

La crisi sanitària també ha comportat un canvi d’hàbits en el consum d’articles pirotècnics. La tendència és comprar articles lluminosos, petards de baixa intensitat sonora i lots de productes, per escollir més ràpid.

També ha augmentat la venda en línia. Moltes famílies prefereixen fer la selecció per internet i recollir els productes a la botiga. Des del sector, subratllen que la venda per internet amb entrega a domicili està prohibida.

Consells de seguretat

El sector fa una crida a la responsabilitat i la seguretat per evitar incidents. Per això, recorden que cal prendre les distàncies mínimes segons la tipologia de producte.

Asseguren que l’any passat es van reduir un 35 % els incidents amb petards, malgrat que cal tenir en compte que les vendes també es van reduir pel context de pandèmia. Aquesta revetlla la fita es reduir a la meitat aquests successos, respecte al 2019.