MERITXELL PUIG, directora de desenvolupament internacional d'Alimentaria "Portem ja 10 anys treballant perquè cada vegada se'ns conegui més a nivell internacional, que compradors internacionals vinguin i vegin productes de Catalunya, d'Espanya, sobretot és el que tenim més representat i esperem que sigui tot un èxit."

4.000 expositors i 140.000 visitants es trobaran durant els propers quatre dies al recinte firal de la Gran Via de l’Hospitalet. El saló creix en espais i en mires, per tornar-se cada cop més internacional. La novetat d’aquest any és un nou espai, Multiple Foods, on les empreses expositores s’agrupen per àmbits i especialitats, amb productes com el vi, els làctics, la carn, la restauració i els ecològics. L’organització ha convidat 800 compradors clau del sector alimentari d’arreu del món i s’hi han programat més de 10.000 reunions de negocis.

En l’Alimentaria es presentaran novetats com hamburgueses amb aloe vera i pastes fetes amb algues. Fent cas d’aquesta vocació internacional, també hi ha, per exemple, tota una secció dedicada exclusivament al menjar halal, i una zona per a l’alta gastronomia, on participaran 40 xefs de renom, entre ells grans noms de la cuina espanyola com Joan Roca, Ángel León i Mario Sandoval. De fet, en el saló guanyen terreny les experiències alimentàries destinades a generar plaer o diversió. Per això, s’han programat tallers i mostres gastronòmiques amb cuiners de primera línia.