Una sabateria local de Sant Andreu especialitzada en calçat infantil s’ha convertit en un establiment d’èxit per vendre calçat ergonòmic i minimalista. Koroto va obrir el 2016 al carrer de Llenguadoc quan encara aquest tipus de calçat infantil no era gaire conegut, però, a poc a poc, s’ha anat fent un lloc al mercat. Té clients d’arreu de la ciutat i de fora, ven a través de la botiga per internet i té més de 18.000 seguidors a Instagram.

Ergonomia i minismalisme, en el calçat

Koroto ven calçat on el protagonista és el peu i no tant la moda o el calçat en si. “Són sabates que donen ampli espai als dits, molt flexibles i gairebé sense contrapeu”, explica la Maria Jesús Hernández, propietària de Koroto, que va obrir aquest negoci per una necessitat personal. Cansada de buscar un calçat per als seus fills que prioritzés el peu, va endinsar-se en aquest sector.

Són sabates amb ampli espai als dits, molt flexibles i gairebé sense contrapeu”
Maria Jesús Hernández, propietària de Koroto

En aquest sentit, la Maria Jesús afegeix que la sabata l’entén com “una funda que toca a terra”. “El nen està connectat a l’exterior. Si li posem una sola molt gruixuda, perd la informació que rep de l’exterior”, assegura la Maria Jesús Hernández.

Koroto sabates nens

Aquesta veïna de Sant Andreu treballa amb una vintena de marques nacionals i internacionals com ara de Portugal o del Brasil. Algunes, fins i tot, les té en exclusiva a la ciutat. De fet, quan té reposició de models de determinades marques explica que té cua de clients esperant a la porta del local.

Milers de seguidors a les xarxes

A més de la botiga física ubicada a Sant Andreu, Koroto també s’ha fet un lloc a internet. Les sabates es poden comprar a la xarxa. De fet, ha fet enviaments arreu de l’estat. A més, té presència a les xarxes socials. A Instagram té més de 18.000 seguidors. Des d’aquesta plataforma també transmet la rellevància d’escollir un bon calçat per als peus dels infants.

Una sabateria pensada per als infants

Tot i que també ven calçat minimalista per a adults, el gruix de vendes és per a infants. Per això, el local també es troba condicionat per a ells. Les sabates es troben a l’altura dels nens perquè puguin agafar-les i veure-les. Té dos cotxes perquè els infants pugin pujar-hi per provar-se les sabates i té un aparcament per als cotxets. La Maria Jesús Hernández explica que abans de la pandèmia també tenia una àrea de jocs infantils que ara ha hagut de retirar.

A més de l’adequació física del local, la Maria Jesús també s’adapta a les necessitats dels infants i dels familiars que els acompanyen. Des de la botiga, intenta assessorar els clients sobre quin és el millor calçat per a la mainada i fa pedagogia sobre la importància de la salut dels peus.