El 16 de setembre, Ryanair va anunciar la cancel·lació d’entre 1.500 i 2.000 vols en les pròximes sis setmanes amb l’objectiu de millorar la puntualitat i per resoldre un problema de mala planificació de la companyia. Aquesta setmana se n’han començat a notar les primeres conseqüències a l’aeroport del Prat, on des de dissabte ja s’han anul·lat 15 vols de la companyia irlandesa.

Ryanair assegura que ha pres aquesta decisió després que el seu índex de puntualitat baixés per sota del 80 %, un fet que atribueix a vagues, condicions meteorològiques adverses i l’augment de vacances de pilots i personal de cabina.

Per a aquest dimarts i dimecres hi ha cancel·lats un total de 16 vols amb origen o destinació a Barcelona, aquí podeu consultar tota la informació. Però aquest dilluns, a través d’un comunicat, la companyia ha informat que des de dijous, 21 de setembre, i fins al 31 d’octubre suprimirà un de cada 12 vols que surtin des de l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

La companyia assegura que tots els vols afectats es publicaran al seu web, encara que afirmen que contactaran directament amb els passatgers afectats. En aquest se’ls oferirà dues alternatives: recuperar el 100 % de l’import del bitllet o reubicar-los en vols posteriors.

D’altra banda, l’associació de consumidors FACUA ha denunciat l’aerolínia i ha reclamat que se li obri un expedient sancionador per l’anul·lació massiva de trajectes. FACUA considera que les explicacions que estan donant Rynair per anul·lar els vols són “inacceptables” i critica que justifiqui els retards basant-se en unes circumstàncies “previsibles” com és l’organització en l’àmbit intern de la companyia.

El Ministeri de Foment obre un expedient a la companyia

Precisament, aquest dimarts el Ministeri de Foment ha obert un expedient informatiu a Ryanair per l’anunci que ha fet de cancel·lacions. En un comunicat, el ministeri ha explicat que ha demanat informació detallada a la companyia irlandesa sobre els seus plans en la programació de vols amb origen o destinació a l’estat.