L’oenagé De veí a veí ha posat en marxa un servei de “riders” o missatgers solidaris al barri de Sant Antoni, conjuntament amb els venedors dels Encants del Mercat de Sant Antoni i Som Sant Antoni. La idea és que tothom que hi estigui interessat s’hi pugui sumar i enfortir el comerç en aquests moments de crisi per la pandèmia del coronavirus.

De moment són voluntaris

El servei no genera cap cost ni als comerços ni als clients. De moment, mentre es fa el llançament de la campanya, hi ha un petit grup de ciclistes que fan el servei de manera voluntària, però cap al gener es preveu que n’hi hagi una quinzena que puguin fer-ho amb contracte laboral.

Resposta urgent al tancament de bars

El nou servei és una manera d’estimular el consum de productes en el comerç de proximitat i els bars i restaurants del barri. “Sempre hem estat una mica un segon cor del barri, després dels veïns també estem nosaltres, no? I ens motiva moltíssim, tenim moltes ganes d’ajudar, perquè si els ajudem, ells ens ajuden, això és recíproc.” explica Joan Mestre, president dels Encants de Sant Antoni.

És precisament arran del segon tancament de locals de restauració que els “riders” solidaris han començat a distribuir compres en bicicleta, ja que el projecte inicialment el volien llançar per la campanya de Nadal. El servei també està dirigit a persones malaltes o confinades, que no puguin anar a buscar el producte. Llavors han de trucar i els ho porten a casa.

Diferents modalitats

Es poden fer compres al matí que es lliuren a la tarda, en un servei de 24 hores, tot i que per a la restauració es recomana la tercera opció, que és reservar el servei amb antelació. En principi, els lliuraments es fan entre els carrers de Tarragona, Rosselló, Aribau, ronda de Sant Antoni, ronda de Sant Pau i Paral·lel.