En alguns restaurants de la ciutat, la demanda dels coneguts com a esmorzars de forquilla, el darrer mes, ha revifat. La restauració ha pogut tornar a obrir ininterrompudament fins a les 17 h i això ha permès els amants d’aquest àpat tornar a gaudir d’un esmorzar contundent amb més calma. Tant al mític bar de tapes la Cova Fumada, a la Barceloneta, com al restaurant el Rovell del Clot, al Camp de l’Arpa, ho han pogut corroborar.

D’escalfar entrepans a triomfar amb les tapes

El propietari del negoci familiar la Cova Fumada, Josep Maria Solé, explica a betevé com els ha afectat la pandèmia. En aquest cas, es tracta d’una qüestió d’horaris. Quan la restauració només podia obrir en dues determinades franges horàries, els restauradors van veure com la demanda va caure, ja que la gent no disposava de tant de temps per esmorzar.

La Cova Fumada ara és un referent pel que fa als bars de tapes, però en els seus inicis va ser una bodega on només escalfaven l’esmorzar dels treballadors. Més endavant, van començar a apostar per la cuina pròpia i, de mica en mica, els va arribar la bona fama. Ara és un dels bars més emblemàtics del barri i basa la seva carta en esmorzars de forquilla i tapes per dinar. “És un dels plaers de la gastronomia. La gent bàsicament ve a gaudir”, diu Solé.

Amb la pandèmia s’han potenciat nous horaris i això ha fet que ens visiti més gent que potser abans no ho hauria fet””
Carles Blasco, propietari el Rovell del Clot

Al Rovell del Clot també han notat com els esmorzars de forquilla han tornat a agafar força el darrer mes. El propietari, Carles Blasco, assegura que “s’han anat recuperant una mica”, però que “encara falta recuperar la confiança de tothom”. El balanç que en fan, però, és molt positiu. “Veníem d’uns números deficients”. A més, arran de la pandèmia i les restriccions horàries, ha explicat, reben clients que abans potser no sortien a consumir durant el matí.

La supressió de les anomenades franges horàries ha donat una empenta al gremi, però encara esperen poder obrir, també, per servir sopars i poder garantir la viabilitat del sector.