Aquest Sant Joan els petards són, amb més força que altres anys, el producte estrella. A Barcelona hi ha 169 casetes i locals de venda autoritzats. El sector confia que s'augmentaran les vendes respecte a l'any passat. Neli Iov, supervisora de Petardos CM: "Aquest any s'espera un increment entre un 7 i un 10%." De petards n'hi ha per a tots els gustos. Tot i així, es tracta d'un sector en què els clàssics no passen de moda. Anna Torres, venedora "Hi ha petards nous però no es venen tant com els de tota la vida. Els xinos es venen molt, les cebetes, els supergaots..." Aquest any les famílies es gastaran entre 25 i 30 euros en la compra de pirotècnia. En la majoria dels casos, l'objectiu és fer contents els petits de la casa. "A mi no m'agraden gaire els petards. Hem comprat poc però més que l'any passat, perquè es fan grans i volen més." "Ells normalment volen els més grossos, els que fan més explosió i penso que en ara són massa petits." "Als amics i a mi ens agrada més tirar petards forts i sentir el soroll més fort." Demà s'ompliran els carrers de la ciutat de llums i d'explosions, però sempre, amb precaució. "Mirarem de sortir a algun parc a veure si trobem algun lloc per nens petits i no hi hagi perill que es barregin amb nens més grans." Des de Protecció Civil demanen respectar les franges d'edat que limiten la manipulació del material pirotècnic i les distàncies de seguretat.

També confia que augmenti el pressupost destinat a la compra de pirotècnia. Les famílies catalanes s’hi gastaran entre 25 i 30 euros, en molts casos, pensant en els més petits.

De petards n’hi ha per a tots els gustos i cada any en surten de nous. Tot i així, en general, es tracta d’un sector en què els clàssics no passen de moda, com els TNT, les bombetes i els “xinos”.

Des de Protecció Civil demanen respectar les franges d’edat que limiten la manipulació del material pirotècnic, les distàncies de seguretat i consells com ara no llançar-los contra les persones o objectes, ni guardar-los a la butxaca.