L’edició del 2021 del Mobile World Congress, amb menys visitants i un format mig presencial mig virtual, s’està traduint en una caiguda d’ingressos per als sectors econòmics vinculats al congrés, com els taxistes. Un altre exemple són els restaurants i hotels de l’entorn de la Fira de Barcelona, que, en els dies més forts del congrés, s’han trobat amb els menjadors mig buits i sense cap dels espais per a grups reservats com en edicions anteriors.

Menys comensals i menys torns

Un dels hotels més propers al recinte firal és el Fira Congress. L’ocupació durant els dies del congrés frega el 100 %, però això no es veu reflectit al menjador ni el bar. “Teníem tres torns de dinars tots plens i aquest any fem només un torn i mig ple. També teníem sempre totes les sales reservades per a actes d’empreses del Mobile World Congress i aquest any, res”, apunta la directora, Marta Ruiz. Altres establiments hotelers de la zona es troben en una situació semblant, alguns dels quals eren “hotel seu” del congrés i tenien espais complets reservats exclusivament per a una de les grans companyies de l’esdeveniment, que aquest any ni tan sols han acudit a la cita.

A uns 200 metres de distància, a tocar de la Gran Via, el restaurant La Pepa segueix obert a mitja tarda. És l’únic de la zona que a aquesta hora no ha tancat. El propietari fa balanç dels dies del congrés: “El torn de 12 a 13 h l’hem perdut tot, que era quan venien més estrangers. De 13 a 16 h seguim tenint gent de les oficines del voltant, però no es pot comparar. Altres anys teníem el local tancat i reservat cada vespre-nit per a actes privats de còctels amb gent del MWC. Aquest cop ens diuen que els guardem la reserva i el dipòsit —que van fer quan va acabar l’edició del 2019— de cara al febrer del 2022″.

Reserves per a la cita del 2022

Tots coincideixen en aquest punt: tant els establiments hotelers i de restauració com les companyies habituals del congrés ja han començat a treballar amb la vista posada al Mobile World Congress del febrer del 2022, d’aquí a només vuit mesos. Moltes companyies ja tenen esdeveniments concertats i locals o espais reservats. Tenen la confiança —i l’esperança— que ja podrà ser l’edició de la normalitat absoluta.