L’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat els tràmits per regularitzar les terrasses a la calçada que es van instal·lar per mitigar les conseqüències econòmiques de la pandèmia. En general, els restauradors celebren la mesura i asseguren que és una ajuda per al negoci. “Ara la gent prefereix estar a fora i no a dins”, diu Álvaro Rodríguez, del bar A Peregrina Vinoteca. Alguns, però, temen que els nous models restin identitat als locals.

Hi ha restauradors que tenen dubtes sobre l’obligació d’instal·lar uns models determinats de terrassa. Es tracta de set prototips que el consistori considera més estètics i més segurs i que s’han provat a l’Eixample, Ciutat Vella i Nou Barris. De moment s’han donat a conèixer quatre models.

Alguns restauradors no tenen clar si el fet que tots els locals tinguin les mateixes terrasses els perjudicarà. Carlos Reyes, del bar Kyoudai33, situat al carrer de Rocafort, tem que això “faci perdre identitat” al seu establiment.

Dubtes sobre el cost de les noves terrasses

Henk Cortier, propietari del bar Lambicus, posa sobre la taula dubtes sobre el finançament de la instal·lació dels prototips: “Diuen que costaran 12.000 euros. Encara que hi hagi ajudes, no es pot buscar alguna solució més econòmica?”. L’Ajuntament ha anunciat que llançaria una línia de subvencions per un valor total de dos milions d’euros. Tot i això, només s’atorgaran ajuts fins al 50 %.