El Gremi de Restauració de Barcelona ha presentat aquest dijous al matí un recurs contenciós administratiu al TSJC contra la resolució de la Generalitat que limita l’horari d’obertura de bars i restaurants. El que demanen, principalment, és que se suspenguin cautelarment les restriccions. “Ho continuarem intentant. Si s’allarguen les restriccions, estem condemnats a la ruïna”, apunta Roger Pallarols, director general del Gremi.

Pallarols es mostra esperançat amb el recurs interposat aquest dijous, el sisè que presenten, perquè el precedent del País Basc és positiu. “Que el Tribunal Superior de Justícia basc hagi acordat aixecar certes restriccions en la darrera resolució convida el TSCJ a reflexionar i ponderar si les mesures restrictives que tenim es poden mantenir a llarg termini”. A més, Pallarols insisteix que, tal com ha reconegut el tribunal basc, “no està acreditada una causa-efecte entre l’evolució de la pandèmia i les restriccions“.

Podem arribar a perdre més del 50 % de bars i restaurants” ”
Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració de Barcelona

Els horaris limitats estan dificultant la continuïtat dels més de 9.500 restaurants que hi havia a la ciutat de Barcelona abans de la pandèmia. D’aquests, un 25 % ja han abaixat la persiana a causa de la mobilitat restringida i les restriccions en la restauració, apunta Pallarols. Des del Gremi asseguren que si no hi ha un relaxament de les mesures, en els pròxims mesos “poden arribar a desaparèixer més del 50 % de bars i restaurants de la ciutat“.