Autora: Paola de Grenet

El Gremi de Restauració demana que la recuperació de l’horari de tarda i nit als bars i restaurants per poder oferir sopars “es produeixi com més aviat millor“. En un comunicat l’entitat diu que és la millor opció “per frenar les botellades, que estan patint un auge molt preocupant a Barcelona”.

Els representants dels restauradors reclamen que la decisió s’anunciï aquesta mateixa setmana “a temps perquè els restauradors puguin començar a planificar i acceptar reserves” per a la Setmana Santa.

El mateix dia que la consellera de la Presidència i portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, ha dit en una entrevista que és moment de posar sobre la taula la possibilitat de reobrir els bars i restaurants en horari nocturn, el gremi es pregunta “qui del govern català hi continua estant en contra? Amb quins arguments?”.

Restauració dels centres comercials

El Gremi de Restauració ha demanat al TSJC que deixi sense efecte de manera cautelar la suspensió de l’activitat que afecta els espais de restauració dels centres comercials, “tancats al públic des del 16 d’octubre”. Ho consideren “una mesura discriminatòria i mancada de lògica quan s’ha fet un salt per ampliar la mobilitat”.