Autor: Edu Bayer

El Gremi de Restauració demana “valentia” al govern català i espera que el dilluns 8 de març el sector pugui fer “un pas ferm cap a la reactivació”. En una nota, el Gremi reclama “superar el model de franges horàries i recuperar l’obertura continuada fins al toc de queda”.

Els empresaris de la restauració s’agafen a les declaracions del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i demanen “més aire”. Afegeixen que la ciutadania “està esgotada i demanda normalitzar espais d’oci i de sociabilitat”. En aquest sentit creuen que la relaxació de les restriccions també ha de preveure la recuperació de la restauració dels centres comercials.

Des del Gremi es pregunten si convé “seguir alimentant el discurs catastrofista i l’alarma permanent en què ens trobem immersos des de fa un any”. Assenyalen que la majoria de barcelonins ha decidit recuperar les rutines d’abans de la pandèmia.

Segons el director del Gremi, Roger Pallarols, “arriba el cap de setmana i les places, els parcs i les platges s’omplen de veïns i veïnes” i afegeix que el que ara cal és “gestionar la pandèmia potenciant espais segurs com la restauració”.

El testimoni dels restauradors, afectats per la pandèmia

El Gremi de Restauració de Barcelona ha volgut recollir en un vídeo “l’asfíxia de tot un sector assetjat per les restriccions”. Han volgut posar cara a les persones afectades: “És la propietària del bar de sota, el cambrer que cada dia ens serveix el cafè o la mare dels nens que juguen amb els nostres, i ho estan passant molt malament”, explica Pallarols.