
(ACN) La restauració i l’oci nocturn de Barcelona acomiadaran l’any fregant el ple. El sector ultima els preparatius per a una de les nits més multitudinàries de l’any, que suposa entre un 6 i un 7 % de la facturació anual, segons dades de la patronal FECASARM. A la capital catalana, diverses veus del sector constaten un augment del públic estranger que s’allotja a la ciutat la nit de Cap d’Any. El grup Hotusa, per exemple, confirma que per aquest vespre té tots els hotels plens i celebra que les reserves s’hagin accelerat en els últims dies, fins a penjar el cartell de complet. Al conjunt de Catalunya, la patronal de l’oci nocturn és “molt optimista” i assegura que l’ocupació superarà el 90 %.
El grup Hotusa té 18 establiments a la demarcació de Barcelona i explica que enguany té l’aforament en màxims, tant pel sopar com per allotjar-s’hi. L’empresa detalla que té reserves tant de públic local com visitants estrangers i aquest dimarts treballa a ple rendiment per deixar-ho tot enllestit per al vespre. També el Gremi d’Hotels de Barcelona corrobora que per aquest vespre hi haurà plena ocupació en pràcticament tots els establiments i assegura que el fet que el Cap d’Any hagi caigut en dimarts ha afectat “positivament” a l’activitat registrada durant el cap de setmana.
Entrades per anar de festa a un preu mitjà de 30 euros
Per part de la FECASARM, el director general de la patronal, Joaquim Boadas, explica que hi ha “pocs” locals amb aforament disponible per aquesta nit i recomana que la gent, si no té entrada, no es desplaci fins a les sales a provar sort. “L’únic que provocarà són aglomeracions als accessos”, ha avisat. Segons explica, les entrades s’han venut a un preu mitjà de 30 euros, però han oscil·lat entre els 15 euros les més econòmiques i els 100 euros les més cares. Les taules vip per a grups han costat entre els 250 euros i els 20.000 euros.
La FECASARM vaticina que amb les previsions que té per aquesta nit tancarà el desembre amb una facturació entre un 2 i un 3 % superior a la del mateix mes de l’any passat. Boadas diu que els sopars d’empresa i els familiars que han tingut “han anat molt bé” i han fet augmentar els ingressos del sector.
