Després d’un mes d’aturada estiuenca, el Mercat de pagès de la Sagrera s’ha tornat a instal·lar a la plaça de Masadas. Cada 15 dies els veïns hi poden trobar productes frescos i de proximitat. Aquest cap de setmana, però, encara no ha recuperat el flux habitual.

“A l’agost, com que hem parat, la gent ha perdut el costum de venir, però no ens podem queixar”, diu en Carlos Beltrán, venedor de fruites i verdures, que ha vist com arran de la pandèmia ha incrementat l’interès pel producte de proximitat i li han augmentat les vendes.

Nosaltres, amb l’assumpte de la pandèmia, hem tingut més vendes que abans. La gent no surt tant el cap de setmana de restaurant i cuinen més a casa”
Carlos Beltrán, paradista

Un gènere fresc i pràcticament tot de collita pròpia és la clau de l’èxit dels mercats de pagès. Els paradistes noten com la clientela agraeix tenir a prop aquests productes perquè alguns, els més frescos, fins i tot “els duren 15 dies”.

En aquest tipus de mercats hi treballen petits productors i hi prima la qualitat. Si bé abans de la pandèmia els paradistes es movien més entre fires, ara ho fan més entre mercats. I és més fàcil fidelitzar els clients, explica l’Eva Pons, que es dedica a la venda d’olives ecològiques a granel. “No és la mateixa oliva que pots trobar al supermercat, i la cura i l’afecte que els donem també és un afegit”.

Enguany ja hi ha lliure circulació dins la plaça i només en gestionen els accessos si s’hi acumula molta gent.