Segons el text del recurs contenciós administratiu -al qual ha pogut accedir betevé-, l’acord del Consell de Ministres de forçar un laude de compliment obligatori “vulnera per violació” el dret dels treballadors de fer vaga. A més, assegura que es tracta d’una mesura “absolutament injustificada de supressió total del dret de vaga”, ja que els serveis mínims decretats eren del 90 %.

L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, assegura que si el Tribunal Suprem no estima el recurs, els treballadors aniran més enllà: “Anirem a Europa, a l’ONU o on calgui per protegir els drets dels treballadors.” Giménez també ha explicat que si el laude que els entregui l’àrbitre aquest dijous satisfà les demandes del comitè de vaga, l’assembla hi donarà el vistiplau “però no voldria dir que es retira la denúncia”.

Tornen a la vaga

A banda del conflicte obert pel laude, els treballadors en tenen un altre amb l’empresa. A partir del 8 de setembre tornaran a fer vaga tots els divendres (una hora al matí i una hora a la tarda) perquè Eulen es faci enrere en les sancions a treballadors per haver incomplert els serveis mínims abans dels atemptats a Barcelona i Cambrils. De fet, el recurs que es presentarà al Tribunal Suprem assegura que aquests serveis mínims han estat “absolutament acatats”.

Nova mediació sense acord

El Departament de Treball ha convocat de nou una reunió de mediació entre els treballadors i l’empresa Eulen, aquest dilluns a la tarda, en què Juan Carlos Giménez  ja havia avançat que és un procés habitual quan es registra una nova vaga, i que no s’esperava que es parlés de les millores laborals que reclama el comitè de vaga (ja que aquesta qüestió hauria de quedar resolta amb el laude), sinó dels acomiadaments i les sancions.

La trobada ha acabat sense acord. Dimarts al matí tindran la segona cita de mediació.