Escolta aquesta notícia

(ACN / Redacció) Les institucions del teixit econòmic i empresarial celebren aquest dimarts l’anunci de l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, que consideren “necessari i estratègic” per millorar la competitivitat de l’economia. “Un territori sense mobilitat deixa de ser un territori competitiu, i al revés, és un eix estratègic que comporta l’aparició d’inversió estrangera”, apunten en un comunicat conjunt, la Cambra de Comerç, Pimec, el RACC, el Cercle d’Economia, Barcelona Global, FemCat, el Col·legi d’Economistes i Fira de Barcelona.

També destaquen “la necessitat de garantir una governança compartida i una visió global per a tot el sistema aeroportuari català”. 

Barcelona, hub intercontinental

Entre la llista de beneficis que creuen que comportarà l’ampliació de l’aeroport hi ha també la de convertir la capital catalana en un hub intercontinental. Segons Miquel Martí, vicepresident de la Cambra de Comerç en una entrevista al betevé directe, l’ampliació “permetrà atreure talent i permetrà que puguem tenir també la millora de les connexions amb els països asiàtics”.

A més, també creuen que reforçarà Barcelona com a “capital internacional de fires i congressos“, alhora que impulsarà les exportacions via aèria. També mostren confiança en què es garantiran “totes les proteccions mediambientals” i es “complirà amb tota la normativa europea”.

Foment demana un líder per al projecte

Foment del Treball ha fet una valoració “molt positiva” de l’anunci del govern per ampliar l’aeroport del Prat. El vicepresident de la patronal catalana, Lluís Moreno, ha explicat que “era un objectiu prioritari” i ha reclamat a l’executiu de Salvador Illa que posi ràpidament fil a l’agulla i nomeni un responsable per “liderar el projecte” d’ampliació.

Moreno també ha recalcat que el projecte presentat “garanteix l’equilibri ambiental”, amb les 250 hectàrees de compensació i l’anella ambiental al voltant de l’aeroport.   

Connexió amb la xarxa ferroviària i viària

D’altra banda, les entitats empresarials i econòmiques apunten que estan pendents de conèixer els “detalls tècnics complets del projecte”, i que els interessa especialment pel que fa a l’encaix amb el desenvolupament del Port de Barcelona i la xarxa viària i ferroviària. “Constitueixen un ecosistema logístic i econòmic estratègic per al país, i qualsevol proposta d’ampliació ha d’assegurar-ne la plena compatibilitat operativa i urbanística”, avisen. 

Comparteix a: