Barcelona ha aconseguit una valoració millor que el 2016. En el darrer estudi es confirma que la ciutat comtal ha fet els deures i ha guanyat 1,4 punts més. En canvi, Madrid, tot i ocupar la posició 22a amb 56,8 punts, ha perdut talent perquè fa un any havia aconseguit 60 punts. Una de les característiques fonamentals que tenen les ciutats més ben posicionades és que tenen un gran nombre de població i això fa que concentrin més treballadors i, per tant, més possibilitat de talent. Barcelona també ha arribat lluny en l’atracció d’estudiants internacionals que trien la ciutat per fer un MBA. El problema és que quan acaben aquests estudis la ciutat només reté la meitat del talent que ha generat.

treballador davant d'un ordinador a l'oficina

Destacada puntuació amb estudis superiors

Per països, Espanya ocupa la posició 31 amb 54,91 punts i millora respecte a l’any passat. Les millors puntuacions que obté l’estat fan referència al creixement, la matriculació en graus superiors, la tolerància als immigrants i sobre el rendiment mediambiental.

Mala puntuació sobre les contractacions

L’estudi destaca que s’han de millorar aspectes com la facilitat a l’hora de contractar un treballador. Sobre aquesta temàtica, Espanya se situa a la cua, en el número 105 del total de 119 països. També obté una nota negativa la relació dels salaris amb la productivitat i les oportunitats de lideratge de les dones.