Seguint la mateixa línia que De Guindos, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha evitat parlar de rescat i ha dit que la decisió que ha pres el govern és l’obertura d’una línia de crèdit europeu pel sistema financer amb l’objectiu de recuperar confiança als mercats. Rajoy ha destacat que “si no s’haguessin fet els deures durant aquests cinc mesos, ahir s’hauria plantejat la intervenció d’Espanya”. Respecte al seu viatge a Polònia aquesta tarda per veure el partit de futbol de la Selecció Espanyola, Rajoy ha afirmat “si la situació no estigués resolta i no m’hi haguessin convidat no hi hauria anat”.

Les reaccions

El líder de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba ha dit que “caldrà evitar que siguin que els treballadors i les classes mitjanes acabin pagant el cost del rescat” i que “caldrà actuar perquè els diners públics tornin a les arques públiques”. A més, ha defensat la feina feta pel govern socialista i ha assegurat és una mala notícia per Espanya i ha reclamat màxima transparència.

Des de Catalunya, Artur Mas ha qualificat el rescat de la banca com la via menys traumàtica i ha assegurat que ajudarà a reactivar l’economia i corregirà els desequilibris del sistema financer. A més, ha criticat que arriba tard.

Una línia de crèdit

Rajoy ha dit que el rescat de la banca espanyola forma part d’un pla global de sanejament de l’economia de l’estat i posada a punt per recuperar el creixement i la creació de llocs de treball.

A més, destacat que la reunió dels ministres d’Economia i Finances de l’Eurogrup d’aquest dissabte reforça “la credibilitat del projecte europeu i el futur de l’euro, la solidesa del sistema financer”, així com la possibilitat que torni a fluir el crèdit a les famílies, emprenedors i petites i mitjanes empreses, treballadors i autònoms”.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha recordat que la reestructuració del sistema financer era un dels tres objectius que es va marcar el dia que el van investir president del govern, juntament amb el sanejament dels comptes públics i la reforma laboral.