No fa ni una setmana que va reobrir el nou Mercat de Sant Andreu i ja han sorgit les primeres queixes, en aquest cas, per soroll. Veïns i comerciants asseguren que a l’entorn de la plaça del Mercadal se sent un so constant, dia i nit, com si un avió sobrevolés la zona. Segons l’Institut Municipal de Mercats, prové dels conductes de ventilació de la maquinària de la façana nord del mercat.

L’organisme ha confirmat que “en breu” instal·larà silenciadors per posar fi a les molèsties. Mercats, com a primera mesura, ha modificat l’horari dels sistemes de refrigeració perquè només s’activin en moments puntuals en què la maquinària de les càmeres frigorífiques i la conservació d’aliments necessita refredar-se.

També denuncien que no tenen contenidors on llençar la brossa

Coincidint amb la posada en marxa del mercat, han aparegut escombraries al terra, al costat de les columnes, i just on abans hi havia uns contenidors que, segons els veïns, poc abans de l’obertura es van treure i encara no han tornat al seu lloc o en algun indret proper.

Ubicació on, abans d’obrir el nou Mercat de Sant Andreu, hi havia els contenidors

En Joan Damià, president de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça del Mercadal, demana que es busqui alguna solució perquè els veïns, molts dels quals són gent gran, no hagin de fer una excursió d’uns 400 metres per tirar la brossa. Segons la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, s’està buscant des del districte on col·locar els contenidors. “Hem de trobar la manera que estiguin a prop però sense estar enganxats al perímetre del mercat, perquè aleshores no tindria cap sentit la reforma”, puntualitza Lucía Martín.

La reforma de les columnes o la mobilitat a la plaça, temes pendents

A banda de les queixes concretes sorgides, els veïns asseguren que hi ha altres temes pendents de resoldre. Entre aquests destaquen la reforma dels porxos i de les columnes de la plaça que, amb el pas de les obres, han empitjorat. També voldrien reunir-se amb el districte de Sant Andreu per parlar sobre la circulació i mobilitat a la plaça i sobre el Pla d’usos de la plaça del Mercadal.