MWC 2019

Les tecnològiques Qualcomm i Lenovo s’han sumat al degoteig de baixes al congrés mundial de mòbils (MWC) que se celebrarà a Barcelona, i no acudiran de forma presencial a l’esdeveniment encara que sí que ho faran de forma virtual, segons han informat ambdues companyies. Lenovo ho va anunciar aquest dimecres i Qualcomm —companyia especialitzada en processadors, tecnologia 5G i realitat augmentada— ho ha fet aquest dijous.

Se sumen així a altres empreses que ja se n’havien donat de baixa com el gegant tecnològic Samsung.

A través d’un comunicat, Qualcomm ha explicat que la decisió es deu que vol prioritzar la salut i seguretat de treballadors i clients, però afegeix que valora “les mesures de salut i seguretat que ha posat en marxa la GSMA per poder celebrar amb garanties l’edició del 2021”.

Crida de Hoffman a omplir el MWC

El mes d’abril el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va fer una crida a omplir el MWC amb 35.000 assistents locals per “mostrar al món que al Mobile comença la recuperació” contra el coronavirus, un anunci d’esperança que també ha destacat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, aquesta setmana. Collboni resta importància a la baixa de Samsung i destaca “l’èxit rotund per a Barcelona que el congrés es pugui celebrar”.