corba consum catalunya

Un mes després d’iniciar-se el confinament pel coronavirus, encara no s’ha aconseguit estabilitzar la corba de contagis de la covid-19 a Catalunya, ni tampoc assolir encara el punt d’inflexió que indicarà un decreixement dels casos nous de coronavirus. El que sí que ja és palpable és el punt d’inflexió d’una altre corba, la corba del consum. Durant aquestes setmanes de confinament amb l’obligació de quedar-se a casa, els hàbits de consum han canviat i de l’auge de compradors de paper higiènic i gel desinfectant de mans s’ha passat a un interès, que continua amb una tendència creixent, pels ingredients que permeten cuinar a casa i fer tot tipus de receptes.

Alguns dels aliments més buscats aquests dies són els ous, la farina o, fins i tot, el llevat. De fet, observant què és el que han buscat més els ciutadans a Google durant els darrers 90 dies a Catalunya, i tenint en compte tant les cerques en català com en castellà, es pot veure com es produeix un punt d’inflexió, el 14 de març, quan s’anuncia el decret d’estat d’alarma per part del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Disminueix l’interès pel paper higiènic i el gel desinfectant i augmenten de forma exponencial les cerques de productes com els ous, la farina, el llevat, la xocolata i altres ingredients bàsics per fer coques, pastissos i altres receptes relacionades, sobretot amb la rebosteria. A més a més, curiosament, el pic de cerques d’aquests productes es produeix, sobretot els dissabtes.

Sense farina, sense llevat

Alguns supermercats s’han quedat sense farina i sense llevat amb aquest increment de compradors d’uns productes que, habitualment, no tenen tanta demanda. De fet, des de les mateixes dates, les cerques a Google per continuar cuinant sense aquests ingredients també han crescut. Les receptes pensades per fer “sense farina” i “sense llevat” també hauran generat interès en aquells que ni disposen ni han pogut adquirir al supermercat o la botiga aquests ingredients.