(ACN) El Barcelona Digital Talent impulsa una prova pilot per formar 540 persones en especialitats digitals amb una forta demanda de les empreses a Catalunya. La iniciativa disposa d’un pressupost d’1,7 milions d’euros i preveu assolir una taxa d’ocupabilitat del 80 %.

La demanda creix un 80 % i l’oferta, un 23 %

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies; i d’Empresa i Coneixement, i el Mobile Word Capital Barcelona, dins del marc de la Barcelona Digital Talent (BDT), han impulsat aquesta prova pilot amb l’objectiu d’oferir formació professional per a l’ocupació de nivell superior en el sector de les TIC. La iniciativa inclou 18 cursos en set especialitats molt demandades, com el desenvolupament de programari, el núvol o les ciències de dades.

En aquest sentit, el conseller delegat de la Mobile World Capital, Carlos Grau, ha assegurat que la demanda de professionals del sector digital ha crescut un 80 % a Barcelona en els últims dos anys, mentre que l’oferta de talent ha augmentat un 23 %. El 30% dels professionals digitals que treballen a Barcelona provenen d’altres països.

Trencar amb la masculinització del sector

El 70 % dels alumnes d’aquests cursos seran persones aturades i un 40 % dels alumnes hauran de ser dones, amb l’objectiu de “trencar la masculinització” de les professions STEAM. Els cursos estan finançats a través del Fons Social Europeu i no tenen cap cost per als alumnes. La formació s’impartirà a través de les universitats i centres de formació. Són cursos intensius d’una durada màxima de 300 hores.

En el marc del projecte també es contempla la creació de l’Oficina d’Atenció al Futur Talent Digital, un espai per assessorar i connectar amb el món empresarial els estudiants i professionals que vulguin formar-se en competències digitals.