JOSÉ ANTONIO GARCÍA, responsable d'hostaleria d'UGT Catalunya ''No saben lo que es un salario, no saben lo que es un contrato, no saben absolutamente nada. Tenemos dos chicas jovencitas, de 20 años estudiantes, que este mes se han ido, tenían el dinero para poder irse de vacaciones, y se han ido sin cobrar, sin el contrato y sin nada.''

UGT ha convocat aquest dimecres una concentració davant del restaurant Itapa de la Rambla per denunciar que els restaurants del grup Gaft donen feina de cambrer a estudiants estrangers a qui després no ofereix contracte ni, fins i tot, tampoc un sou. El sindicat afegeix que ho ha denunciat, sense èxit, a Inspecció de Treball.

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dimecres a les portes del restaurant Itapa de la Rambla, convocades per UGT, per denunciar que l’empresa que explota l’establiment, la cadena Gaft, dóna feina de cambrer a joves estudiants estrangers a qui després no ofereix un contracte laboral ni, fins i tot, tampoc un sou.

La majoria d’aquests estudiants arriben a Barcelona amb la idea de passar uns mesos a la ciutat i fer una mica de diners durant la temporada alta per pagar-se després un viatge o els estudis.

Segons denuncia el responsable d’hostaleria d’UGT Catalunya, José Antonio García, “és una pràctica habitual en aquesta empresa”, i ha recalcat que aquests joves “no saben què és un contracte, no saben què és cobrar i surten d’aquí sense res”.

Aquesta situació ha estat denunciada a Inspecció de Treball, però sense èxit. En aquest sentit, UGT ha anunciat que, de no prosperar les denúncies presentades, centraran altres protestes a la pròpia Inspecció de Treball.