I una altra protesta és la que han fet, aquesta tarda, els treballadors de les caixes d'estalvis. Més de 200 persones s'han concentrat davant de la seu de Caixa Bank convocades pels sindicats majoritaris. Els assistents han reclamat un canvi en les negociacions, que ja fa 11 mesos que duren. JAUME PRATS, portaveu CSICA "El conveni col·lectiu s'acaba en un termini proper. Fa un any que estem negociant i les postures de la patronal no han variat ni un punt" RICARD RUIZ, portaveu CCOO "És una plantilla que ha estat molt castigada, i el que requereix ara és un acord d'un conveni per iniciar la recuperació del sector" Segons els sindicats, la patronal els proposa una mobilitat geogràfica major, eliminar els triennis i instaurar una jornada partida generalitzada, fet que suposaria una ampliació de l'horari laboral. LÍDIA HERRERO, sector financer d'UGT "De cap manera volem que la gent treballi més, si treballa s'ha la de compensar o crear llocs de treball, no destruir llocs de treball com s'està fent fins al moment" Les taules de negociacions continuaran els propers dies i des dels sindicats esperen que mobilitzacions com les d'avui ajudin a arribar a acords. Diuen que la banca és un dels sectors més castigats en què, en els últims anys, s'han fet reestructuracions i s'han perdut més de 70.000 llocs de treball.
Des del sindicat CSICA, Jaume Prat ha denunciat que la negociació del conveni, que va començar fa 11 mesos, està aturada perquè “la patronal no s’ha mogut ni un punt” dels seus plantejaments inicials.
Ricard Ruiz, de Comissions Obreres, critica que la patronal proposa “retallades inassumibles, del 30 % dels salaris”, a més de temes “molt greus” per a les plantilles com l’ampliació de la mobilitat o la disposició horària de 12 hores al dia. Precisament, Lídia Herrero, de la UGT, denuncia que amb això “volen trencar l’horari laboral, que es treballi matins i tardes, per emmascarar les hores extres il·legals”.
Els sindicats denuncien que en els últims set anys han desaparegut una trentena d’empreses del sector, un moviment que ha forçat la reestructuració de la plantilla, “molt castigada ja en els darrers anys”. Per això, i després d’11 mesos de negociacions, demanen un conveni “sense retallades, ni econòmiques ni horàries”.