Una cinquantena de treballadors de L’Auditori s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume aquest matí coincidint amb la celebració del ple de l’Ajuntament. Els manifestants, que s’han mobilitzat al costat dels treballadors del metro, segueixen reclamant que se’ls pagui l’endarreriment de l’increment salarial de l’1 % dels anys 2007 i 2008 més l’acumulat des de llavors fins ara. “L’Ajuntament segueix insistint que els serveis jurídics diuen que només es poden pagar de forma legal al personal músic però nosaltres els diem que el nostre conveni ens lliga a les millores del consistori independentment que siguem músics, administratius o tècnics” explica Xavier Burgos, delegat de prevenció del Comitè d’Empresa de L’Auditori.

Burgos també ha explicat que aquesta setmana van intentar la conciliació amb el tribunal laboral però no es va arribar a cap acord, per això segueixen fent pressió.

Es tracta de la segona aturada parcial de quatre hores després de la que van fer dimecres passat, que va obligar a traslladar l’últim concert del Cicle Ibercamera al Palau de la Música. El comitè ha convocat una tercera vaga de 24 hores per al 21 juny, coincidint amb el concert que des de fa pocs anys celebra L’Auditori a peu de platja.