treballadors Acciona Sant Jaume

(ACN) Uns 200 treballadors d’Acciona i diversos representants sindicals de Nissan s’han concentrat aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume per demanar “més implicació” a la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en relació amb l’ERO presentat per l’empresa, que afecta més de 500 empleats. Durant la manifestació, la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, han rebut per primera vegada alguns dels representants de la plantilla.

El president del Comitè d’Empresa d’Acciona, Manuel Núñez, ha valorat positivament la trobada i ha explicat que el consistori els ha transmès el seu desig que els proveïdors i les subcontractades de Nissan estiguin a la mesa de reindustrialització. Precisament per exigir ser-hi, els treballadors es manifestaran aquest dimecres davant la Delegació del Govern espanyol, on precisament es reunirà aquesta mesa.

Núñez explica que la concentració d’aquest dimarts a Sant Jaume serveix per demanar als governs local, autonòmic i estatal que s’impliquin en el conflicte d’Acciona “de la mateixa manera” com es van implicar en el de Nissan. Després de diverses protestes, els treballadors van convocar una vaga indefinida.