Més d’un centenar de persones relacionades amb el sector de la restauració s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume. Ho han fet per protestar contra les noves restriccions que ha anunciat el govern amb l’objectiu de frenar els contagis de covid-19. Aquestes mesures, que afecten especialment la mobilitat i la restauració, han provocat la indignació del sector, que ha entomat l’anunci de la Generalitat com “una declaració de guerra”.

“La restauració no és el problema”

La convocatòria ha tingut el suport d’entitats com el Gremi de Restauració, que considera que les limitacions horàries són de facto un tancament passiu del sector. Treballadors i propietaris han insistit que els bars i restaurants no són els causants del repunt de casos, i han expressat a crits consignes com “volem treballar”, “la restauració no és el problema” o “govern, dimissió”. Han afirmat, a més, que no han rebut moltes de les ajudes anunciades.

Oberts per franges horàries

A partir de dilluns 21 de desembre els bars i restaurants podran obrir, però només en dues franges horàries: de 7.30 a 9.30 h per servir esmorzars, i de 13 a 15.30 h per a dinars. Els establiments que serveixen sopars podran oferir menjar per emportar-se de 19 a 22 h i a domicili fins a les 23 h.